FA. P.J. van der Wansem

Over ons

Het bedrijf

Fa. P.J. van der Wansem is een familiebedrijf en is als zodanig werkzaam in de verhuisbranche met als specialisme het transport van piano's en vleugels. Op dit gebied heeft het verhuisbedrijf een vertrouwde naam verworven.

Het bedrijf werd in 1921 door grootvader opgericht. In 1966 nam kleinzoon R. van den Heuvel het bedrijf over. Het was echt een topdrukte in die tijd. We reden dagelijks af en aan met concertvleugels en piano's voor o.a. het residentieorkest en de stichting schoolconcerten. Het residentieorkest speelde ondermeer in het congresgebouw en diverse repetitie lokalen. De piano's en vleugels werden gehuurd bij de gerenommeerde pianozaken uit Den Haag en omstreken waarmee wij een eenheid vormde. Helaas werd op een zeker moment de subsidiekraan dichtgedraaid en betrok het residentieconcert een eigen gebouw. Gevolg was dat de vraag naar verhuur van piano's terugliep. Onze uitbreiding om naast pianovervoer ook reguliere verhuizingen te verzorgen is een noodzakelijk kwaad geweest dat, om maar in verhuistermen te praten, zeer goed heeft 'uitgepakt'.

Toch missen we “die oude tijd” weleens. Piano's verhuizen is gewoon erg leuk. We waren echt onderdeel van de dynamische artiestenwereld. Een van de hoogtepunten uit de 'glorietijd' is wel de verhuizing van de piano van de Koninklijke familie, van Drakensteyn naar Huis ten Bosch. Vroeger was Huis ten Bosch een soort feestpaleis. Daar reden we regelmatig af en aan met alle benodigde instrumenten.

Onder leiding van Maurice van den Heuvel (zoon van Rob van den Heuvel) staat het bedrijf garant voor nog vele jaren levering van verhuistalent.

Voor een impressie van vroeger en nu:

Bekijk onze video

Algemene voorwaarden

Op onze diensten zijn algemene voorwaarden van toepassing. Meer informatie hierover vindt u in het algemene voorwaarden document.

Algemene voorwaarden.pdf

Voor meer informatie bel of mail ons!